UITFO Mei 1998


Datum : Vrijdag 1 Mei 1998

Entree : 5,--

Café open " 22.00 uur

Chemical Rock Kafé

 

Waar blijven jullie nou?

Zitten we hier met z'n allen!

Zin in een Chemical Rock Kafé?

Wat houdt dat in?

Seattle, Britpop, Altorocko, punk?

Junky Small, Chem.Brothers, Prodigy!

Bevalt u dit.....alleen leuker uitgedrukt?

Kom en geniet met je maten!


Datum : Zaterdag 2 mei 1998

Entree: 7,50

Café open: 21.00 uur


HQ-Festival: CARP + MARTELPAP +

DRABBER + ZEEK THE FREAK + CLUB TEN

Het stonk vreselijk...Waarom stonk het zo ? Omdat ze net naar de WC was geweest, waar het naar stront rook ? Stonk het zo omdat ze naar vis rook ? Het stonk omdat ze naar een hond had die stonk (maar niemand zag hem want hij bestond niet). Slash. Ze zaten met z'n allen in de kroeg. Iedereen begon trouwens al aardig dronken te worden...Hij keek in de spiegel. "Ik zie er verdomd goed uit" dacht hij bij zichzelf. Hoe oud was hij nou eigenlijk ? Zeventien, achttien ? Achttien inderdaad. Hij stak een sigaret op en haalde nonchalant een hand door z'n haar. In de spiegel zag hij zichzelf de rook uitblazen "Dat ziet er verdomd goed uit", bedacht hij zich nogmaals. Opeens mepte iemand hem keihard op z'n schouders "Hé Keppels, we gaan een band oprichten !", schreeuwde een beetje dikke jongen met vlassig rood haar. Het was Arends, een oude schoolvriend. Slash. "Alles moet... anders", bedacht ze zich. "Er moet...iets ... gebeuren ja..." (Het stonk nog steeds verschrikkelijk) Ze pakte de hond. Hij heette Laelaps, wat stormwind betekent. Met een aardappelschilmesje sneed ze hem open, over de lengte van z'n lichaam, tussen de poten door. Op de achtergrond hoorde ze muziek. Het was The American Music Club... "The blue blue sky is made of butcherknifes /and everyone you meet is wearing some stupid disguise"... Ze haalde de ingewanden eruit en spreidde de vacht uit op de vloer, met de binnenkant naar boven. Daaruit sneed ze de volgende letters: HQ FESTIVAL MET MARTELPAP, CARP, ZEEK THE FREAK, CLUB TEN EN DRABBER.


Data : vrijdag 8 en zaterdag 9 mei

Entree : fl. 5,-

Zaal open : 20.00 uur

Theateruitvoering BukBuk/Tendenz; "Op Zolder..."

Slash.

Arends; "Oké jongens we gaan even inspelen. Improviseer maar wat, dan zien we wel wat er gebeurt."

Het toneel is, op een stoel na, leeg. Keppels komt binnen. Hij legt zijn hand over zijn ogen als bescherming tegen een denkbeeldige zon en tuurt naar een denkbeeldige verte. Pietje komt binnen.

Pietje ; "Waarom ontken jij deze stoel ?"

Keppels; "Welke stoel ?"

Gilles Deleuze komt binnen.

Gilles; "We moeten weer dier worden."

Er klinkt een plof. Er valt een militaire helikopter van een vrachtwagen. Arends heeft zich inmiddels helemaal ingesmeerd met blauwe verf en speelt met een pistool. Iedereen vraagt zich ineens af of dat bij de improvisatie-act hoort of dat Arends gek is geworden.

Arends; "iedereen weet toch al dat ik gek ben dus laat ik mijn gedachten maar de vrije loop."

Het doek valt.

 


Datum : Zaterdag 16 mei 1998

Entree : fl. 10,-

Zaal open : 21.00 uur

LET's QUIT, ASMODEUS, MACAMBA

Slash. "Een band oprichten", dacht Keppels, "Daar zeg je me wat..."

"Wat voor muziek wil je gaan spelen dan Arends ?"

"Muziek die recht uit ons hart komt, Keppels, en anders niks".

"Hmm...het wordt dus weer ska", bedacht Keppels zich. "Wat was dat ook al weer...ska ?" Hij probeerde het zich te herinneren. "Een uit Kingston, Jamaica afkomstige muzieksoort waarbij de nadruk ligt op de afterbeat" schoot hem ineens te binnen. Plotseling overviel hem de gedachte dat hij weleens spontaan uit elkaar kon vallen, ineen kon zakken, verlamd kon raken niet meer zou kunnen praten...Het zou zwart voor z'n ogen worden en het enige dat hij zou horen was de klap die de grond zou geven tegen zijn lichaam...Je hoorde weleens van die enge dingen...Slash. Het was snikheet in de woestijn. "Het kwik was gestegen tot boven de 45 graden". In de verte kwam een zwarte auto aanrijden. Het was een lijkwagen waarvan het dak was afgesneden, zodat het een cabriolet was geworden. In de auto zaten drie mannen met zwarte kuiven, lange zwarte leren jassen en lijkwitte gezichten. Voorop de motorkap was een doodshoofd bevestigd. De wagen mindere vaart en stopte bij een bewegwijzeringsbord. Uit de autoradio klonk Pearl Jam... ONCE.. UPON A TIME I COULD CONTROL MYSELF...ONCE...UPON A TIME I COULD LOVE YOU..."Ik ben een aardige jongen", bedacht Keppels, die als enige in de auto was blijven zitten, zich, "maar mensen moeten niet te dicht bij me in de buurt komen want dan wordt ik zenuwachtig. Ik laat niemand toe in mijn leven. Eigenlijk laat ik niet eens mezelf toe in mijn leven..." Hij had trek in iets lekkers, iets met een bite, iets van de reclame, maar hij kon zich niet meer herinneren wat. Misschien lag er nog iets in de achterbak. Maar er lag niets lekkers in de achterbak.. Wel iets anders... Iets dat leek op een kapot gesneden hond...Keppels zag dat er uit de hond een aantal tekens (letters?) gesneden waren...S..K..AEN..ROC..KA...BILLY...INB...UKBUK...


Datum : 29 mei 1998

Entre : fl. 12, 50

Zaal open : 01.00 uur

Luilak Party

Begin mei. De verkiezingskaravaan draait op volle toeren. Ditmaal boren de politici een hele nieuwe doelgroep aan; de peuters en kleuters want, zo zegt premier Kok; "de kleuters van nu zijn onze achterban van 2014." De PvdA bezoekt een kleuterschool. Pronk rijdt rondjes op het schoolplein met een trapauto. Kok helpt in de zandbak twee jongetjes met het graven van een kuil. "Wat is jullie politieke overtuiging ?", vraagt Kok aan de jongetjes. "Kevin is tom", zegt het ene jongetje. "Tommerd ! Tomme sak !" , zegt Kevin. Even verderop bezoekt de VVD een consultatiebureau. Bolkenstein heeft in z'n broek gescheten. Het stinkt verschrikkelijk. Op een grote tafel krijgt hij een schone luier om. Ineens begint hij te huilen. "Ik wil het niet meer. Ik wil het niet meer. Laat het stoppen. Alsjeblieft laat het stoppen!"

"Nog eventjes geduld Fritsje", zegt de verpleegster, "Het is bijna 6 mei. Dan is alles afgelopen. Dus niet meer huilen hoor !""Ik ben Klaaaar !", gilt Wijers vanaf de WC. "Ja, ja ik kom zo !", roept de verpleegster terug. Frits heeft inmiddels zijn pak weer aan. Beduusd neemt hij een potje Olvarit van de verpleegster aan. "Voor onderweg." Als hij aankomt bij de VVD-bus blijkt deze van binnen helemaal met stront te zijn ingesmeerd. Frits zegt niets en gaat achter het stuur zitten.


Datum : 6 juni 1998

Entree : fl. 10,-

Zaal open: 21.00 uur

The Ultimate Dance Experience :

Eindfeest met o.a. 20 Brothers

De grote verrassing wordt bewaard tot het eind van het seizoen. Begin juni wordt voorlopig de laatste aktiviteit georganiseerd, omdat de Buk Buk gaat "zomeren". Wat betekent rust voor de medewerkers.

In september komt Buk Buk dan weer ijzersterk terug met het najaarsprogramma, waarvan op dit moment vast staat dat de maand oktober voorbestemd is om het 30-jarig bestaan aan ons voorbij te laten gaan.Zeker niet stilletjes natuurlijk.

Maar eerst is het de beurt aan Alkmaars meest bekende band 20 Brothers, die na een afwezigheid van enkele jaren weer werken aan een comeback. Hard werken betekend dat.

Dat zullen ze zeker laten merken, met hun (...wat voor muziek...)

Wat zijn ze van plan te doen...

Wat voor publiek komt er op af...

Vertel iets over de sfeer...(natuurlijk fantastisch)

Komp allen....het zou wel eens gewat.............?........!


homeprogrammaverwachtlaatste nieuwsuitfohakkuhtheaterplattegrondA t/m Z


|Home|Programma|Verwacht|Laatste nieuws|Uitfo|Hakkuh|Theater|Plattegrond|A t/m Z|