BukBuk

BukBuk, Pastoor van Muijenweg 12, 1852 EH Heiloo, tel: 072.5321048,
website : http://huizen.nhkanaal.nl/~bukbuk, email : bukbuk@huizen.nhkanaal.nl
Voorverkoopadressen: Centerdisc Heiloo, Popeye Alkmaar

4

donderdag

20:00 vrij entree

Pep Talk; Let's Talk About Films
Cafe

5

vrijdag

21:00 vrij entree

Twilight Zone

De Twilight zone is een nieuwe caf activiteit met een mysterieus tintje. Wierook, kaarsen, New age, Enigma en didgeridoo muziek en elke keer een ander thema. Al eens je hand laten lezen, of wil je d.m.v. de tarot duidelijkheid over zaken die momenteel een rol spelen in je leven? Dat kan je nu eindelijk eens laten doen zonder naar een vage spirituele beurs te gaan. Deze keer komt paragnoste Tineke Hartog in de Twilight Zone, en kun je een sessie meemaken. Als je meer info wilt kun je bellen naar Marjolein of Berber van de Buk Buk.

6

zaterdag

21.00 uur, fl. 7,50 

Gedverderrie wat een herrie:
Carp + Iedereen Z Jotje + Jeopardy! + Betercore + Sickening Sadness

Het rondreizende herrie-festival doet nu de BukBuk aan! Gedverderrie wat een Herrie, zijn bands uit Alkmaar en omstreken die samen zijn gaan werken en op die manier verschillende pop-podia's in Noord-Holland afgaan. Met de bands die zij in hun gelederen hebben kan iedere van vette gitaargeluiden, woest springende, slijm spugende en huig verschrompelende zanglijnen liefhebbende jongeren zich uitleven. Elk van deze bands bestaat nog niet erg lang maar toch hebben zij door de kwaliteit die zij in huis hebben al behoorlijk wat podium ervaring opgedaan. Op deze avond laat elke band zien en horen dat zij zich totaal overgeven aan de muziek die zij maken. Carp speelt crossover/metal?, Iedereen Z Jotje maakt muziek die het best te omschrijven is als pret-ska-punk, Jeopardy! vermaakt zich met hardcore evenals Betercore, en Sickening Sadness doet het met reggae-ska-punk. Dit is de avond waar je kan ontdekken wat voor bands Alkmaar e.o. echt te bieden heeft.

11

donderdag

21:00 vrij entree

Popcollectief NH.: BACHHH

BACHHH popcollectief Noord Holland is een samenwerkingsverband tussen zes muziekscholen in Alkmaar, Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Heerhugowaard en Heiloo. Zij hebben de krachten gebundeld, en treden elke maand met hun pop- en jazzmuzikanten op in een erkend poppodium. De samenwerking tussen de muziekscholen is een initiatief van Fred Knijn, die ook les geeft op de muziekschool van het Alkmaars Centrum voor Kunstzinnige Vorming. De docenten van de muziekscholen bepalen zelf wie er mag optreden, met bijvoorbeeld een popgroep, een jazzkoor of een bigboomband. De tweede activiteit van het popcollectief is het organiseren van workshops of clinics. Zo komt op woensdag 10 maart Ceasar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring een drumclinic geven in Castricum. Ook Ton Dijkman, drummer van Marco Borsato heeft eerder dit jaar een clinic gegeven voor de deelnemers van de muziekscholen. Tot op heden is BACHHH een groot succes, nu ook te zien in Buk Buk.

12

vrijdag

21:00 , fl. 10,-

TNT club
Dansavond met trance en techno. DJ's: Will, Ritz en gast DJ.

18

donderdag

20:00 vrij entree

Pep Talk Caf;
Open Cafe avond

19

vrijdag

21:00 vrij entree

Berbar: film caf

Chasing Amy; met nieuw talent in de hoofdrollen (comedy)

20

zaterdag

21.00 uur, fl. 12,50,-

Bloem de Ligny + Dive
MRT1.jpg (190792 bytes)


In Nederland kent iedereen Bloem zo onderhand wel en onze zuiderburen lusten wel pap van haar. De bekende festivals (Windrock en Lokerse feesten) hebben haar al een plekje onder hun vleugels gegeven. Bloem's cd die in '98 uit is uitgekomen, is een goede reden om te gaan toeren en de nieuwe songs ten gehore te brengen. De eerdere optredens zijn in goede aarde gevallen bij vele bezoekers, het beloofd in ieder geval een goede en sfeervolle avond te worden. Ondanks het succes is het nog steeds niet leuk voor Bloem om iedere keer met Bjrk vergeleken te worden, maar ze zingt en doet hetzelfde en ziet er nog hetzelfde uit ook. Dan zit er niks anders op dan op Bjrk te lijken, wat toch geen drama is, Bjrk is immers een top artieste. In het voorprogramma staat DIVE, het beste te omschrijven als een moderne troubadour. Met samplers en computers maakt DIVE live dance muziek en soundscapes. Ren Lenting van DIVE verklaart het heel knap te vinden wat andere DJ's doen, maar vindt het te onpersoonlijk. Ze kunnen heel goed mixen, maar werken met muziek van anderen. DIVE zorgt voor een heel eigen sfeertje, en intensief contact met het publiek. Voor het optreden van Bloem zal DIVE dreambeats ten gehore brengen, na het optreden van Bloem trance, breakbeat en jungle.

25

donderdag

20.00 uur, vrij entree

Peptalk; Open caf avond

26

vrijdag

21.00 uur, fl. 7,50

DJ contest

Beginnende dj's strijden tegen elkaar met trance, techno en club.

27

zaterdag

21.00 uur, fl. 15,-

Metalfestival: Consolation, Nocturnal Silence, Horizon.

De uit Alkmaar en Heiloo afkomstige NOCTURNAL SILENCE is opgericht in 1995, en heeft al flink wat succesvolle optredens op hun naam staan. Onder andere met bands als Evisceration, Cauterized en Goat. De technisch hoogbegaafde bandleden maken krachtige deathmetal, waarbij keer op keer originele invalshoeken uitgekozen worden. Niet alleen de riffs van Nocturnal Silene klinken verfrissend, ook de composities en songstructuren getuigen van de capaciteiten van deze band.

CONSOLATION is een band die vernieuwend wordt genoemd, maar dat niet perse wil zijn. Hun "cool grindcore/death metal album Beautyfilth" kreeg zeer goede recenties. Verbaast staken zij de koppen bij elkaar en dat resulteerde in een het album "The Truth". Deze recensies bevielen beter, ze werden "The Gods of grind" genoemd. Maar de jongens van Consolation zijn er nuchter onder gebleven, beloven niets, en zijn absoluut niet arrogant. Luister en oordeel zelf.

De in 1996 opgerichte band HORIZON zal dit keer in een nieuwe setting op het podium van de Buk Buk verschijnen. Horizon is namelijk trotse vader geworden van een zangeres, en zij zal er voor zorgen dat de sfeer die bij Horizon centraal staat nog meer uitgeademd wordt. In Finland heeft de Horizon ook goed gescoord met hun symfonische, bombastische en sfeervolle metal. Je hebt Horizon vast wel eens zien optreden, bv. samen met Orphanage, Gorefest, Labirinto etc. Nu samen met Consolation en Nocturnal Silene in Buk Buk.

v

verwacht

10 april: Postmen
MRT2.jpg (187045 bytes)

17 april: Nilsson

24 april: NIX (Oscar Moens) en Birgit Schuurman

.

INFO

BukBuk Info

Adres, Telefoonnummer, Openingstijden

BukBuk is al een aantal jaar kernpodium van het Nationaal Pop Instituut. Dit betekent dat BukBuk de mogelijkheid heeft bands te boeken uit de ere en eerste divisie van de Nederlandse popmuziek. Veel muziek dus, maar ook theater een dansavond (TNT club) en iedere donderdag Pep Talk caf met twee keer in de maand een filmspecial; Let's Talk About Films.

Adres: Pastoor van Muijenweg 12, 1852 EH Heiloo, tel. nr.072.5321048.

Openingstijden:
Donderdag 20.00 - 24.00
Vrijdag      21.00 - 02.00
Zaterdag    21.00 - 02.00
Zondag      16.00 - 20.00

bg

Bands Gezocht

Bands die eens wat anders willen zien de de vier muren van de eigen oefenruimte kunnen ook terecht bij BukBuk. Onder de noemer Big BukBuk Band Battle worden namelijk ieder jaar voorrondes gehouden voor het prestigieuze Noorhollands Glorie festival. Dit is een provinciale voorronde voor, jawel, de Grote Prijs van Nederland. Deze Band Battle is bedoeld voor de beginnende bands. Gevorderde bands, die minimaal een demo of een CD op hun naam hebben staan, komen in aanmerking voor de zogenaamde HQ-festivals. Regionaal en lokaal talent kan hierbij zijn kunnen laten zien in het caf van de Buk. Ook worden uit deze categorie 'gevorderde amateurbands' de support acts voor de landelijke bands gehaald.

mg

Medewerkers Gezocht

BukBuk wordt, naast twee betaalde krachten, volledig gerund door vrijwilligers. En daarvan heb je nooit genoeg. Er is veel te doen; bier tappen, bands boeken, publiciteit maken, helpen met de bandopvang, etc. Ben je geinteresseerd? Kom gerust langs en vraag naar Marjolein.

vv

Voorverkoop

Voor de met een sterretje (*) gemarkeerde concerten wordt voorverkoop gehouden. Kaarten zijn dan verkrijgbaar bij BukBuk, en Centerdisc in Heiloo, en Popeye in Alkmaar. Voor alle overige concerten is het mogelijk kaarten te reserveren. Bel dan naar BukBuk; 072.5321048