1

vrijdag

01:00 f 15*

ZAAL

Dance into 1999

Grootste nieuwsjaarsparty, kaarten ā f 15, in de voorverkoop bij Buk Buk en Center disc in Heiloo.

7

donderdag

21:00 vrij entree

CAFE

Pep Talk:

Let's Talk About Films!

Twee keer per maand is er een filmspecial in het Pep Talk cafe; Let's Talk About Films! Deze aflevering kun je gaan kijken naar Privat Parts, een film met in de hoofdrol Howard Stern, de Amerikaanse radiopresentator.

14

donderdag

21:00 vrij entree

CAFE

Pep Talk:

Hosted by Peppie

15

vrijdag

21:00 f 5

CAFE

Twilight Zone

Mistery cafe met bijzondere acts.

16

zaterdag

21:00 f10

CAFE

HQ-festival:

Op Buk Buk's HQ-festival verschijnen iedere mmand een vijftal locale en (boven-) regionale bands. Bands die meestal te groot voor het tafellaken en te klein voor het servet zijn. Ze zijn nog niet bekend genoeg om een volle zaal te trekken, maar hebben daarvoor wel het muzikale potentieel in huis, High Quality dus.

Deze keer is het de beurt aan o.a. PHARMACY uit Haarlem, FRAME uit Volendam, MATRIDE uit Heemskerk en COUNTER uit Alkmaar.

Pharmacy is opgebouwd rond leden van Barbypop. Dit quintet speelt melodieuze indiepop met grunge-achtige invloeden. De harten-zangeres van Pharmacy wordt ondersteund door een zeer dynamische band. De muziek van Frame valt het best te omschrijven als melodieuze gitaarpoprock; dan weer vrolijk, dan weer melacholiek. De inbreng van de zangeres maakt dat de muziek van Frame in de verte doet denken aan K'Choice of the Cranberries.

Matricide is een band die al wat langer bestaat. De huidige bezetting, Marcel Henze (zang), Marco Henze (drums) en Rob Zwaan (bas,zang), werd in in 1996 gevormd. Zij spelen een eigen stijl die het beste valt te benoemen als crossover. Matricide schuwt daarnaast ook het coverwerk niet, met nummers van The Ramones, GBH en Suicidal Tendencies.

21

donderdag

21:00 vrij entree

CAFE

Let's Talk About Films; Blind Kind, Gummo

De voorfilm is er eentje van documtairemaker Johan Van der Keuken ; Blind Kind gaat over de blinde Herman Slobben. Herman zit op een internaat voor blinden kinderen en is eigenwijs en oorspronkelijk. "Meisjes ? Ja, ik zeg wel eens : Ze vinden me niet mooi genoeg. Maar dan gaan we net zo hard verder! Het leven gaat door hé." Ook in Gummo wordt de hoofdrol gespeeld door een kind; Salomon. hij woont in het amerikaanse dorpje Nexia en is een groot deel van de dag met zijn crossfiets op zoek naar katten. Met een luchtbuks maakt hij ze af en verkoopt ze aan een plaatselijke Chinees. Ook snuift hij lijm en breekt hij in bij een vriend. De filmmakerHarmony Korine brengt op ontroerende humoristische en schokkende wijze het leven van white trash in beeld.

22

vrijdag

21:00 vrij entree

CAFE

Heilowlands

Danceavond met diverse soorten alternatieve muziek. DJ; Pep.

23

zaterdag

21:00 f 15,00

ZAAL

CAESAR + ZILCH

Ceasar is een band die wat betekent, omdat ze op een een of andere manier de tijdgeest vervatten in muziek. En daardoor gekoesterd worden door een hele hoop jongeren, het volk dat ook naar festivals als Lowlands en Pinkpop gaat, waar Ceasar trouwens ook het afgelopen jaar se tent weer op z'n kop heeft gezet. Ceasar profiteert ook van de impact die een trio kan hebben, er staat dan ook wat op het podium : de energieke bassist Sem David Bakker, de achteloze frontman Roald van Oosten en de super-coole drmster Marit Loos. Dat vonden ze bij Conamus ook toen ze daar de band bedachten met een zilveren harp voor de meest veelbelovende band van 1998. En ook de media koesteren het bandje: Ceasar wist, met de zeer goed verkopende CD 'No resr for lonely' als vierde te eindigen in de Eindejaarslijst van OOR. Terugkijken op 98 is voor Ceasar wat dat betreft een alleraardigst bezigheid, want behalve genoemde wapenfeiten is er ook succes en een platenrelease in Engeland. Maar inmiddels hebben Roald, Sem en Marit al weer andere dingen aan hun hoofd. Een volgende plaat bijvoorbeeld of gewoon live optreden in Heiloo. Want Ceasar is nog lang niet klaar met dat waar ze goed in zijn, nl. het maken van topplaten en het geven van daverende concerten.

Als support speelt de band Zilch, afkomstig uit Alkmaar enomgeving. In het diepste geheim wordt door Zilch al tijden gewerkt aan de meest idaele song. Sinds de komst van zanger Alex ABooney is de band een nieuwe richting ingeslagen; harder, sneller, ruiger, maar vooral echte liedjes met een eigen sound. Kortom een lekkere band met balluh die je moet zien, zoals op een groot festival als Ypestock, maar vooral moet horen, hard!!!

28

donderdag

21:00 vrij entree

CAFE

Pep Talk:

Hosted by Peppie

29

vrijdag

21:00 f 12,50

ZAAL

TNT-CLUB

Techno en trance dance avond. Zweten op de beats van DJ Will en Ritz.

30

zaterdag

21:00 f 12,50

ZAAL

Metalparty: SINISTER + HammerHawk + IN RUINS

Sinister maakt wel zulke ongelofelijke harde, gemene en brutale muziek dat je het liefst eigenlijk helemaal niet wilt luisteren. Want je durft niet. Vanaf de eerste smerige ruff totdat de laatste noot is weggestorven hoor je het; die jongens zijn keihard. Luisteren naar Sinister is hetzelfde als kijken naar mensen met een door vuur verminkt gezicht. Eigenlijk wil je het niet, maar je doet het toch de hele tijd. het begon in 1992 met de release van het album "Cross the Styx", dat overal kon rekenen op lovende recensies. Nu is er de CD "Aggressive Measures" waarop de band inderdaad nog niets aan agressiviteit ingeboet lijkt te hebben. Uit het bio; Das mördische Soundgewand der ultrafetten Produktion und das Riffing der wie immer brillianten gitarrenarbeit geben dem begriff  Death Metal einen neuen Namen; SINITER!!!

Hammerwawk behoort al sinds 1988 tot de eredivisie van de vaderlandse Heavy Metal. De band is een tijdje weggeweest maar nu weer helemaal terug met de loeistrakke CD AThe Future, Written in the Past.

v

verwacht

13 Februari

Skarnaval m.m.v. MARK FOGGO

25 Februari

Theater met TIM v/d SLUIS

27 maart

POSTMEN

17 April

NILSSON