BukBuk

BukBuk, Pastoor van Muijenweg 12, 1852 EH Heiloo, tel: 072.5321048, website:huizen.nhkanaal.nl/~bukbuk Voorverkoopadressen: Centerdisc Heiloo, Popeye Alkmaar

4

donderdag

20:00 vrij entree

Pep Talk; Let's Talk About Films
Cafe

5

vrijdag

21:00 vrij entree

Berbar
Open café avond

11

donderdag

20:00 vrij entree

Pep Talk
Open café avond

12

vrijdag

21:00 , fl. 10,-

TNT club
Dansavond met trance en techno. DJ's: Will, Ritz en gast DJ.

13

zaterdag

20:00, fl. 12,50

Skarnaval; Mark Foggo, Iedereen Zo Jotje
Zaal

FOGGO.jpg (236752 bytes)

Het Skarnaval is inmiddels traditie geworden in BukBuk. Voordat er weer een periode van vasten en geheelonthouding aanbreekt is het altijd goed feesten, dat weet iedereen. De voetjes mogen nog even van de vloer en lachen is gratis. Carnaval; het feest waarop alles even op zijn kop staat en de zotste daad beloond wordt met een pul schuimend bier. De joligste persoon mag de scepter zwaaien en rijdt met een bont uitgedoste praalwagen door de stad. Hij is voor even 'Prins Carnaval'... Er kan er helaas maar één de gekste zijn en dat is Mark Foggo. Samen met zijn Skasters weet hij altijd letterlijk voor 'de juiste sfeer' te zorgen. Foggo is geboren in Liverpool; een rasechte Engelsman dus. In 1979, na een aantal jaren met verschillende bands in Europa gespeeld te hebben, verhuisde deze 'skanky'lil' naar Eindhoven. Daar richtte hij zijn eigen CD winkel en mailorder-service op en natuurlijk de Mark Foggo's Skaster. Het laatste gebeurde overigens al tien jaar geleden en de band is anno nu nog in de originele bezetting bij elkaar. Het resultaat mag er dan ook zijn; 6 CD's, 6 LP's en maar liefst 10 singles werden er uitgebracht. Voorprogramma is een Alkmaarse pretband waarvan de naam weinig te raden over laat; Iedereen Zo Jotje.

18

donderdag

20:00 vrij entree

Pep Talk Café; Let's Talk About Films
Cafe

19

vrijdag

21:00 , fl. 10,-

Twilight Zone
Cafe

De Twilight zone is een nieuwe café activiteit met een misterieus tintje. Wierook, kaarsen, New age, Enigma en didgeridoo muziek en elke keer een ander thema. Deze keer komt astrologe Lonneke Nuyens het een en ander vertellen over jouw persoonlijke horoscoop. Hiervoor dien je uiterlijk een week van te voren je naam en geboortedatum op te geven Bij Marjolein of Berber van de Buk Buk.

20

zaterdag

21.00 uur, fl. 5,-

HQ festival met Seedling, Perfect Nothing en Counter.

FEB2.jpg (108484 bytes)

Seedling maakt aanstekelijke jaren negentig pop met een scherp randje. Dat scherpe randje komt voornamelijk van violiste Susanne Linssen, die in januari 1996 de band kwam versterken. Op dat moment bestond Seedling nog geen jaar. De band haalde een derde plaats bij het Noordhollands Glorie Popconcours en was zelfs te beluisteren op het toonaangevende Noorderslag festival in de Oosterpoort te Groningen. Dit optreden was zo goed dat het herhaaldelijk op radio drie uitgezonden werd en zelfs door Studio Brussel. Bovendien zal Seedling op 16 februari voor de tweede keer op Leidsekade live te beluisteren zijn. De tweede demo, 'Half Seas Over', werd door de Musicmaker uitgeroepen tot demo van de maand. Invloedbronnen van Seedling zijn onder andere Pavement en the Posies. Verder kun je op dit HQ festival nog luisteren naar Perfect Nothing en Counter. Beide bands spelen lekkere muziek voor lekkere mensen.

21

zondag

16.00 uur, vrij

Open Podium

Iedereen die wil kan spelen op BukBuk's open podium. Neem van tevoren wel even contact op met BukBuk. Deze zondag staat in ieder geval Brammetjes Band op het podium. Loeistrakke punk van scum sucking freaks.

25

donderdag

20.00 uur, fl. 10,-

Cabaret : Tim van der Sluis

FEB3.jpg (222531 bytes)

Tim van der Sluis is in diverse kranten geroemd om zijn cabaretvoorstellingen die in geen enkel opzicht lijken op wat de rest van cabarerend Nederland doet; schelden en grof zijn ten kosten van anderen. Niets hiervan bij de keurige Tim van der Sluis. Van der Sluis doet het subtiel. Altijd geëngageerd, altijd actueel, altijd leuk.

26

vrijdag

21.00 uur, fl. 7,50

R&B Party, div. DJ's

Geen muzieksoort is in kortere tijd populairder geworden dan R&B. Hoewel de term R&B eigenlijk slaat op rythm&blues dekt die eigenlijk de lading niet meer. R. Kelly, Keith Sweat en consorten maken immers geen nummers als Proud Mary, dat een rythm & blues nummer genoemd kan worden. Het is anders, swingender, slicker, soulfuller. Up Here We Like SOUOUOUOUL!

27

zaterdag

21.00 uur, fl. 10,-

Bocht, Grof Geschut
FEB4.jpg (134840 bytes)

Grof Geschut is een nieuwe Nederlandstalige band uit de randstad Daar hebben we er toch al genoeg van? Zou je denken, maar Grof Geschut is net een tikkeltje anders. Echt waar. Frontvrouw Leonie van der Klein neemt de poëtische leadvocalen voor haar rekening en wordt bijgestaan door een ervaren set muzikanten. Het debuutalbum wordt uitgebracht door S.M.A.R.T. records, bekend van onder andere Acda en de Munnik. Het door Frans Hagenaars (Bettie Serveert) en Sander Janssen (Gotcha!) geproduceerde album kwam op 4 januari uit. Ook is er al een single uitgebracht 'moe' die je op diverse radiostations kan horen.De band Bocht is afkomstig uit Heiloo en maakt subtiel afgewogen Nederlandstalige songs met hier en daar een cover. Gitaar, bas, drums en zang worden zuinig gebruikt voor het creëren van een eigen, sober maar raak, geluid.

v

verwacht

In maart kun je bij BukBuk in ieder geval verwachten op de 20ste Bloem de Ligny, het eigenzinnige talent met de oorspronkelijke liedjes en op de 27ste Postmen, de rap/reggea formatie uit Rotterdam die aan de lopende band hits scoort (zoals 'U-wait'). Bovendien komt Nederlands toppertje Nilsson 24 april de Buk Buk verblijden met een concert.

INFO

BukBuk Info

Adres, Telefoonnummer, Openingstijden

BukBuk is al een aantal jaar kernpodium van het Nationaal Pop Instituut. Dit betekent dat BukBuk de mogelijkheid heeft bands te boeken uit de ere en eerste divisie van de Nederlandse popmuziek. Veel muziek dus, maar ook theater een dansavond (TNT club) en iedere donderdag Pep Talk café met twee keer in de maand een filmspecial; Let's Talk About Films.

Adres: Pastoor van Muijenweg 12, 1852 EH Heiloo, tel. nr.072.5321048.

Openingstijden:
Donderdag 20.00 - 24.00
Vrijdag      21.00 - 02.00
Zaterdag    21.00 - 02.00
Zondag      16.00 - 20.00

bg

Bands Gezocht

Bands die eens wat anders willen zien de de vier muren van de eigen oefenruimte kunnen ook terecht bij BukBuk. Onder de noemer Big BukBuk Band Battle worden namelijk ieder jaar voorrondes gehouden voor het prestigieuze Noorhollands Glorie festival. Dit is een provinciale voorronde voor, jawel, de Grote Prijs van Nederland. Deze Band Battle is bedoeld voor de beginnende bands. Gevorderde bands, die minimaal een demo of een CD op hun naam hebben staan, komen in aanmerking voor de zogenaamde HQ-festivals. Regionaal en lokaal talent kan hierbij zijn kunnen laten zien in het café van de Buk. Ook worden uit deze categorie 'gevorderde amateurbands' de support acts voor de landelijke bands gehaald.

mg

Medewerkers Gezocht

BukBuk wordt, naast twee betaalde krachten, volledig gerund door vrijwilligers. En daarvan heb je nooit genoeg. Er is veel te doen; bier tappen, bands boeken, publiciteit maken, helpen met de bandopvang, etc. Ben je geinteresseerd? Kom gerust langs en vraag naar Marjolein.

vv

Voorverkoop

Voor de met een sterretje (*) gemarkeerde concerten wordt voorverkoop gehouden. Kaarten zijn dan verkrijgbaar bij BukBuk, en Centerdisc in Heiloo, en Popeye in Alkmaar. Voor alle overige concerten is het mogelijk kaarten te reserveren. Bel dan naar BukBuk; 072.5321048